052 555 001

HSP coach

(hoogsensitiviteit)

Hoogsensitief zijn, soms wat vermoeiend maar ook onvoorstelbaar mooi!

Ben jij ook hooggevoelig of hoogsensitief (HSP)?

Wat een ontdekking de dag dat ik te horen kreeg dat ik hooggevoelig en hoogsensitief (of HSP) was! Het voelde werkelijk aan als thuiskomen en mezelf begrijpen. Ik was niet abnormaal! En te weten dat dit allemaal (wetenschappelijk bewezen) komt door een aangeboren iets groter ontwikkelde amygdala in de rechterhersenhelft, voelde aan als een bevrijding.

Hierdoor begreep ik waarom ik het leven vaak intenser ( lees prikkelbaarder en gevoeliger) beleefde dan veel anderen. En… ik ben niet alleen, 15 tot 20% van de mensen zijn hoogsensitief.

Vaak komen deze voor uit een tweestrijdigheid. Ik som er enkele op:

  • Iemand die hoogsensitief is kan geen ‘neen’ zeggen en is bijzonder loyaal.
  • Hooggevoelige mensen (HSP= Highly Sensitive Person) zijn vaak heel creatief en ervaren meer stress als ze hun talenten niet kunnen ontwikkelen.
  • Ze mogen hun grenzen leren afbakenen en zijn zich niet altijd bewust van wat ze willen.
  • Ze zijn veelal energiek en hebben toch voldoende rust en slaap nodig
  • HSP-ers hebben een intenser inlevingsvermogen en huilen iets makkelijker.

Zodoende begrijp je dat het belangrijk is om hier balans in te vinden. Op een leuke manier leer ik jou waar het precies om draait bij hoogsensitiviteit. Ik bekijk het leven zelf door een roze bril en ben nooit meer een hele dag ongelukkig!

HSP therapie

Als Hsp-er en Hsp coach kan ik jou in een tweetal sessies op een speelse manier leren omgaan met jouw hoogsensitiviteit. Dit doe ik aan de hand van een zelfontworpen collage, 8 rode vlaggen (= wat je hindert als HSP) en veel handige, direct toepasbare tools. Door mijn vele opleidingen rond Hsp durf ik mezelf een ‘expert hoogsensitiviteit’ te noemen.

Het zal aanvoelen als thuiskomen en ik verzeker je nu al dat heel jouw leven positief zal veranderen. Als hoogsensitief persoon kan je écht super gelukkig zijn!

HSP test

Via onderstaande link, kan je jezelf testen en kijken of je inderdaad hoogsensitief bent. De test heb je op enkele minuten klaar, is heel eenvoudig en verbind je tot niets.. Eens je dit weet kan je ermee aan de slag gaan en kan heel jouw leven op een positieve en blijvende wijze veranderen. Willen we er samen voor gaan?

Wil ook jij jouw hoog-gevoeligheid leren zien door een roze bril?

Heb je nog vragen of wens je een afspraak?

052 555 001

0474 025 085